Sorg

Desværre er det en del af livet at opleve sorger/ kriser men trods at vi ved det, at det er en del af livet, kan det alligevel ramme os hårdt. 

 

 

Hvad gør man med sine tanker og bekymringer når et menneske du holder af blivet ramt af en ulykke, sygdom/ befinder sig i en lang sygdomsperiode eller er gået bort?  

 

Det påvirker vores eget liv og forholdene kan være belastende og opslidende. Måske er dit liv ændret fra den ene dag til den anden.

 

Det er forskelligt, hvordan vi reagerer på sådanne belastninger, det er både meget individuelt men vores reaktion afhænger også af flere ting.

Det er af afgørende betydning hvem der rammes og hvilken relation du har til dette menneske. Det er også af betydning, hvor du selv er i dit liv og hvad du har med dig af oplevelser/ evt. ubearbejdede oplevelser gennem livet, hvilke følelsesmæssige strategier du anvender og hvilke forestillinger du gør dig om fremtiden. 

 

 

I hverdagen er vi vant til, at kontrollere og styre vores følelser, hvilket både er godt og skidt. 

Vi har perioder, hvor små ting kan få os til at føle os ude af balance og perioder hvor vi føler os stærke og kan klare mange udfordringer og perioder. Så er der perioder hvor vi oplever en helt reel trussel om tab eller har en overbevisning om tab på et enten bevidst eller ubevidst plan.

 

Når du oplever at livet gør for ondt, at udfordringerne er blevet for store og hverdagen for udfordrende er det vigtigt at lytte til dine følelser- der findes ikke en rigtig måde at reagere på under sorg, men det er uhyre vigtigt, at du kan håndtere det livsvilkår du står midt i uanset om det er sorg i forbindelse med død, egen eller andres sygdom. 

Måske tabet af et arbejde eller parforhold - se også under Livskvalitet

 

Nogle gange når vi oplever større livsudfordringer kommer vi til at reagere på tidligere oplevelser, og på den måde kan vores nuværende følelser blive kæmpe store og svære at håndtere. 

 

I forbindelse med sorg er det ikke ualmindelig at opleve følelser som savn, tomhed, smerter, vrede, skuffelse, skyldfølelse, fortvivlelse eller endda lettelse. Det kan også være du oplever at have dårlig samvittighed over ikke at være ked af det hele tiden, selvom det er meget naturligt især ved lange sygdomsforløb. 

Den største udfordringer kan være at give sig selv lov til at have disse følelser der nu engang er - At det er ok. 

Du kan have fysiske symptomer som søvnproblemer, nedsat energiniveau, hovedpine, ondt i maven, hjertebanken, manglende eller øget appetit som led i en naturlig sorgproces.  

 

 

Sorg er ikke en proces du kan få til at gå hurtigere. Det er ikke noget du skal igennem men snarer noget du skal leve med og finde dig selv og din nye rolle. 

Gennem coaching

Jeg kan hjælpe dig blive bedre til at acceptere og være med din sorg/ sygdom.

 

Sammen undersøger vi de følelser du har, hvad der gør dig ked af det og hvad der kan få dig til at føle glæde, hvor det måske lige nu synes umuligt.  

Alt efter, hvor du er i processen kan jeg give dig nogle redskaber, som du kan bruge til integrere sorgen som en del af dig og på den måde også leve et godt og glædeligt liv trods dit tab. 

Når du oplever at livet gør for ondt, at udfordringerne er blevet for store og hverdagen for udfordrende er det vigtigt at lytte til dine følelser- der findes ikke en rigtig måde at reagere på under sorg men det er uhyre vigtigt, at du kan håndtere det livsvilkår du står midt i uanset om det er sorg i forbindelse med død, egen eller andres sygdom. Kontakt sati-coaching.dk
Sorg er ikke en proces du kan få til at gå hurtigere. Det er ikke noget du skal igennem men snarer noget du skal leve med og finde dig selv og din nye rolle.    Jeg kan hjælpe dig blive bedre til at acceptere og være med din sorg/ sygdom. Sammen undersøger vi de følelser du har, hvad der gør dig ked af det og hvad der kan få dig til at føle glæde, hvor det måske lige nu synes umuligt.   Alt efter, hvor du er i processen kan jeg give dig nogle redskaber, som du kan bruge til integrere sorgen som en del af dig og på den måde også leve et godt og glædeligt liv trods dit tab. 
Kontakt mig

Neuro Soulution  

Clarasvej 2

8700 Horsens

helle@sati-coaching.dk

Tel: 20 62 21 13

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
Find mig her

© 2016 SATI-Coaching.dk. Proudly created with Wix.com

Coaching horsens -livskvalitet -stress-angst-træthed-smerter-selvværd-ensomhed-sorg-eksamen