Smerter

Smerter er kommunikation fra din krop. Det er en del af kroppens forsvar der prøver at fortælle dig at der er noget galt. 

 

 

Smerter kan skyldes fysiske skade eller være et symptom på sygdom og derfor er det selvfølgelig væsentligt at du har opsøgt din læge for at blive udredt.

 

I det tilfælde at lægen ikke finder nogle tegn på fysisk sygdom vil det ofte gå under diagnosen funktionelle lidelser, der er er en fællesbetegnelse for symptomer som brystsmerter, svimmelhed, hovedpine, søvnproblemer eller smerter fra bevægeapparatet som der ikke kan findes nogen lægelig forklaring af. 

 

 

 

Det viser sig dog ofte at disse lidelser er opstået i forbindelse med længerevarende stress og er kroppens måde at prøve at sige fra på. Og I det tilfælde af hvor du ikke lytter til din krop prøver at fortælle dig, vil intensiteten af smerterne oftest forværres. 

 

Når en smertesensor aktiveres sendes der signal gennem en nerve og ind til rygmarven, hvor der sker det at en refleks sørger for at aktivere vores muskler sådan at vi  helt automatisk flytter fx hånden fra kogepladen, hvis vi har brændt os. 

Samtidig sendes der også besked til vores hjerne, der frigives stresshormoner, vi bevæger/flytter os bevidst, vi vurderer hvad der gør ondt, hvorhenne, hvor meget osv. Vi reagere herpå med ubehag, angst eller frygt eller vurderer informationerne med vores fornuft hvordan vi skal reagerer i situationen. 

 

 

Både akutte og kroniske smerter er ofte forbundet med ubehag som træthed, kvalme, fordøjelsesproblemer, depressive følelser, irritation og  nervøsitet der har en begrænsende og negativ indvirkning på vores aktiviteter/omgivelser i hverdagen.

 

Men mange gange er smerter forbundet med andre problematikker og da vi arbejder ud fra at krop og sind hænger sammen, er der mange følelser forbundet i smerterne. Derfor kan du også opleve at dine smerter forsvinder eller bliver væsentligt reduceret gennem coaching.

 

 

 

Gennem coaching hjælper jeg dig med, at forstå din smerter, de signaler som din krop giver dig, så du bedre kan acceptere dem og fremover reagerer hensigtsmæssigt på dem. 

Smerter er kommunikation fra din krop..
Kontakt mig

Neuro Soulution  

Clarasvej 2

8700 Horsens

helle@sati-coaching.dk

Tel: 20 62 21 13

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
Find mig her

© 2016 SATI-Coaching.dk. Proudly created with Wix.com

Coaching horsens -livskvalitet -stress-angst-træthed-smerter-selvværd-ensomhed-sorg-eksamen