SELVVÆRD / SELVTILLID

Selvværd og selvtillid hænger ofte sammen på den måde, at hvis selvtilliden får et knæk flere gange, kan det i sidste ende påvirke vores selvværd. 

 

Selvtillid dækker over de ydre kvaliteter, som kan ses af dig selv og af andre, det du er god til, kan præstere og har præsteret. Nogle mennesker får meget selvtillid ved at være gode til en bestemt ting, hvilket kan give en udstråling af sikkerhed og overskud.

 

Men fordi vi udstråler meget selvtillid er det ikke ens betydende med, at vi har det godt med os selv indeni. Det kan være vi ikke føler os noget værd som menneske, men at vi tror, vi kun er noget værd i en bestemt forbindelse.

 

Selvværd handler altså om de tanker du har om dig selv, at du er glad og tilfreds med hvem og hvad du er for andre uafhængigt af hvilke sammenhænge du er i, om det er familie, arbejde, skole mm. 

 

 

 

For nogle mennesker dukker tankerne om ikke at være god nok op, når vi oplever nederlag. Det er negative tanker der kører rundt i hovedet og giver en mistet tro på sig selv. Desværre er det sådan, at det kan fører til et utal af nederlag, fordi vores hjerne allerede forventer et nederlag inden vi går igang med en opgave -det kan være eksamen eller andet - hvilket får kroppen til at være i en stress lignende tilstand. 

 

Lavt selvværd kan give følger som angst, spiseforstyrelser, ensomhed, depression eller lignende. 

 

 

Selvtillid er overbevisninger om dine egne evner og begrænsninger.  Oplever du et lavt selvværd eller dårlig selvtillid, er det som regel opstået i en kontekst af tilfældige ting. Det kan være noget der er blevet sagt eller det kan være du har for høje forventninger til dig selv eller oplever at andre har høje forventninger til dig. 

 

 

Selvom dine relationer, dit netværk og dine omgivelser har indflydelse på dit selvværd, er det der har den største indflydelse på din selvværd faktisk dine tanker/ overbevisninger om dig selv. 

 

Det er også her du kan sætte ind, hvis du kæmper med dårlig selvtillid og eller dårlig selvværd. 

 

Hos sati-coaching Horsens hjælper jeg dig med at finde frem til dine ressourcer, så du kan få bygget din tillid til dig selv op igen. Når du stoler på dig selv og dine indre ressourcer får du flere succesoplevelser og derigennem en bedre selvtillid og et bedre selvværd. Og så er det jo også vigtigt at huske, at du gerne må lave fejl - ingen er fejlfri!

Selvværd handler om de tanker du har om dig selv...
Kontakt mig

Neuro Soulution  

Clarasvej 2

8700 Horsens

helle@sati-coaching.dk

Tel: 20 62 21 13

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
Find mig her

© 2016 SATI-Coaching.dk. Proudly created with Wix.com

Coaching horsens -livskvalitet -stress-angst-træthed-smerter-selvværd-ensomhed-sorg-eksamen