Mobning

Oplevelsen af mobning sker ofte når offeret ikke er i stand til at forsvare sig effektivt. Mobning kan have store konsekvenser for offeret og kan ikke forsvares!

 

 

Den mest almindelige form for mobning er kofliktmobning, som kan skyldes efterdønninger af en gammel uløst konflikt. Pludselig kommer det til at handle mere om personerne end om selve sagen. Den ene parter prøver at blive vinder ved at forfølge den anden gennem mobning. 

 

Måske du bliver udsat for gentagende bagtalelse og sladder, med nedsættende og usande historier. Måske bliver du oplever adskillige gange at blive talt til i en grov tone med grove ordvalg. Det kan være så groft at der er fysiske og psykiske trusler. Du føler dig såret, latterliggjort og måske udstødt af fællesskabet.

 

 

Du kan også være udsat for grov mobning uden, at du har gjort noget der kan forklare din mobbers adfærd. I det tilfælde kan det være, at du er i en særlig udsat position som din mobber benytter sig af, måske du tilhører en minoritetsgruppe, som din mobber har antipati mod. Måske du bare er blevet syndebuk for en andens frustrationer og afmagt, som i virkeligheden ikke har noget med dig at gøre. 

 

 

Mobning sker både på arbejdspladser og i skolen. Det skader hele fællesskabet, når der er en der bliver udsat for mobning.

 

 

Børn der er udsat for mobning går ofte i skole med en knude i maven og kommer hjem med hovedpine. Desværre har de ikke altid fred når de kommer hjem, da mobberierne forsætter på sms og på de sociale medier.

 

Mobning får desværre ofte en sammenhæng med følelsen af ensomhed, selvskadende adfærd og selvmordstanker. Det er de voksnes ansvar at få stoppet mobningen og sørge for, at dit barn får hjælp.

 

 

 

Måden vi kommunikere på, hvilket ordvalg vi benytter og den tone vi anvender er afgørende for, hvordan en konflikt udvikler sig og om den bliver løst. 

Løsning af konflikter forudsætter, at der arbejdes med to sider af samme sag, nemlig både med relationen og med selve sagen. Hvad drejer sagen sig om og på hvilken måde påvirker sagen den relation parterne har. 

 

I enhver relation er en upræcis og uhensigtsmæssig kommunikation med til at skabe/ evt. optrappe konflikter på samme måde som den gode kommunikation er med til at forbedre og styrke en relation.

 

Der er altid to parter, der begge har et ansvar for en god kommunikation. Begge er både afsendere og modtager og fortolker situationen på hver sin måde afhængig af hvilke erfaringer, holdninger, overbevisninger, værdier og antagelser vi bygger vores opfattelse af det, der er sket på.

 

 

Det er vigtigt at være bevidst om at de signaler vi selv afsender har stor betydning for, om vi kan ske at blive offer for mobning. Den adfærd som andre læser hos os, har nemlig betydning for, hvordan deres opfattelse af os er, på et helt ubevidst plan.

 

 

Gennem coaching kan jeg hjælpe dig til at blive bevidst om dine egne strategier. Vi kan desværre ikke ændre på din mobber, men vi kan finde de rigtige strategier til dig. 

Jeg lytter til dig og anerkender til fulde det du har oplevet. Sammen justerer dit selvbillede, så du føler dig mere rigtig end forkert,  bliver stærkere og bedre til at mestre ubehagelige situationer. Jeg hjælper dig til at føle dig mere glad og få fokus på de gode relationer du har i dine omgivelser. 

Du får nogle gode redskaber som du kan bruge nu og i fremtiden.    

Når du oplever at livet gør for ondt, at udfordringerne er blevet for store og hverdagen for udfordrende er det vigtigt at lytte til dine følelser- der findes ikke en rigtig måde at reagere på under sorg men det er uhyre vigtigt, at du kan håndtere det livsvilkår du står midt i uanset om det er sorg i forbindelse med død, egen eller andres sygdom. Kontakt sati-coaching.dk
Når du oplever at livet gør for ondt, at udfordringerne er blevet for store og hverdagen for udfordrende er det vigtigt at lytte til dine følelser- der findes ikke en rigtig måde at reagere på under sorg men det er uhyre vigtigt, at du kan håndtere det livsvilkår du står midt i uanset om det er sorg i forbindelse med død, egen eller andres sygdom. Kontakt sati-coaching.dk
Kontakt mig

Neuro Soulution  

Clarasvej 2

8700 Horsens

helle@sati-coaching.dk

Tel: 20 62 21 13

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
Find mig her

© 2016 SATI-Coaching.dk. Proudly created with Wix.com

Coaching horsens -livskvalitet -stress-angst-træthed-smerter-selvværd-ensomhed-sorg-eksamen