Livskvalitet

Din livskvalitet hænger sammen med din egen subjektive følelse af, at dit liv er godt og fungerer. De Faktorer, der spiller ind på livskvaliteten er omgivelser, din fysisk og psykisk/mental sundhed, uddannelse, arbejde, familie, fritid samt andre udfoldelsesmuligheder. 

Du kommer ikke uden om dem- livets små og store udfordringer - eller livskriserne, som nogen vil kalde dem. De stjæler din mentale energi og dit overskud.  

Måske du kender fornemmelsen af ikke helt at være der, hvor du gerne vil være? 

 

Ofte er vores oplevelse af de udfordringer der begrænser os en kombination af ydre og indre livsvilkår. Når Vi oplever en manglende glæde, sker det ofte når vores levevis og vores indre værdier ikke stemmer overens, hvilket påvirker vores livskvalitet. Det skaber forvirring og ubehag og meningen bliver uklar. Der kan være risiko for angst eller depression, hvis vi ikke gør noget ved situationen. 

 

 

Vores måde at fortolke verden på, hænger sammen med de overbevisninger som vi er styret af. Det vi synes der er rigtigt, som vi gerne vil have mere af og det vi synes er forkert og som vi frastødes af. 

 

Vi har hver især vores egne overbevisninger/ værdier for, hvad vi synes man bør gøre og ikke gøre fx. i sociale sammenhænge. Hvad vi synes der rart eller ubehageligt. Samt hvad vi synes, der er smukt eller grimt. 

 

Vores overbevisninger, værdier og normer har indflydelse på, hvordan vi omgåes andre og hvem vi vælger at være sammen med. Enten vælger vi at være sammen med andre, der har de samme normer eller vi søger nogen, der har helt andre værdier. 

 

Dine værdier og overbevisninger kan pludselig blive begrænsende for dig både mentalt, fysisk og socialt. Du kan pludselig føle dig bundet - dine ideer om hvad der er rigtigt og forkert, som kan stamme helt tilbage fra din opdragelse, sætter måske store krav og restriktioner til dig selv og dit liv og påvirker din selvopfattelse. 

 

Vi vil normalt gerne anerkendes for vores ressourcer, da de er med til at definere vores opfatter af os selv.  Imens vi bruger en masse energi på, at undertrykke sider hos os selv, som vi ikke bryder os om og som vi ikke ønsker andre ser. Men når vi prøver at holde dem inde og gemme dem væk får de lov til at vokse indeni os, de påvirke os og påvirker vores oplevelse af livskvalitet.

 

Vi har ikke sider, der er dårlige eller vores fjender! Måske vi har nogle der er lidt sværere at accepterer, men det kan du arbejde med, så du kan blive stolt over, at det også er en del af dig. Og når du anerkender den side hos dig selv, kommer den til at fylde mindre i din bevidsthed samtidig med, at det bliver lettere for dig at accepterer samme sider ved andre. 

 

 

 

Oplever du indre konflikter eller står du i en situation, hvor du har et dilemma, hvor du har svært ved at træffe en beslutning?

 

Har du tendens til at havne i de samme relationer- venskaber der glider ud i sandet eller parforhold som ikke fungere? Eller har du stadig ikke fundet det rigtige job/ den rigtige arbejdsplads, fordi der bare er noget, der ikke helt rigtigt fungerer? 

 

Oplever du generelle frustrationer, en følelse af utilfredshed med din livskvalitet, eller manglende glæde/ tristhed uden helt at vide hvorfor?  

 

 

Mangler du den rigtige mavefornemmelse eller kvalitet i forhold til familie/ parforhold, job/ økonomi/karriere, bolig/ fysiske miljø, sundhed/ helbred eller fx. personlig udvikling  - eller vil du bare gerne lære dig selv bedre at kende og vide, hvad der kan ligge til grund for, at du ikke altid gør det du egentlig godt ved er vigtigt og rigtigt for dig - så kan jeg hjælpe dig med at lave en værdiafklaring og øge din følelse af livskvalitet.

 

 

Gennem coaching, klarlægning og reflektion, vil du forstå og se sammenhængen på de følelser du har. Du vil vide hvad der er vigtigt for dig, for at du har et meningsfuldt liv, du vil kunne tage ansvar og vælge nye muligheder og finde nye metoder. Det er dig der vælger hvilket styrker dit selvværd.

Måske er det blot en mindre justering der skal til i dit liv, eller måske er det radikale ændringer du skal lave før du kan finde hjem til dig selv. 

 

Du vil opleve, når du tilgodeser og lever i overensstemmelse med dine værdier bliver du mere motiveret, får en større glæde og tilfredshed i livet.

Generelle frustrationer, en følelse af utilfredshed eller manglende glæde uden helt at vide hvorfor  
Mangler du den rigtige mavefornemmelse enten i forhold til familie/ parforhold, job/ økonomi/karriere, bolig/ fysiske miljø, sundhed/ helbred eller fx. personlig udvikling  - eller vil du bare gerne lære dig selv bedre at kende og vide, hvad der kan ligge til grund for, at du ikke altid gør det du egentlig godt ved er vigtigt og rigtigt for dig - så kan jeg hjælpe dig med at lave en værdiafklaring. Kontakt sati-coaching.dk
Kontakt mig

Neuro Soulution  

Clarasvej 2

8700 Horsens

helle@sati-coaching.dk

Tel: 20 62 21 13

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
Find mig her

© 2016 SATI-Coaching.dk. Proudly created with Wix.com

Coaching horsens -livskvalitet -stress-angst-træthed-smerter-selvværd-ensomhed-sorg-eksamen