ANGST OG FOBIER

Frygt er en følelse man får, når man kender grunden til den og vurderer at der er en reel fare og er en hensigtsmæssig reaktion for at undgå at vi kommer til skade.

 

Nervøsitet er en følelse af usikkerhed/ mindreværd og angst /frygt for ikke at kunne leve op til egen eller andres forventninger.

 

Når vi udsættes for fare eller oplever vi udsættes for fare aktiveres et område i det limbiske system kaldet Amygdala. Amygdala aktiverer vores sympatiske nervesystem, der frigives cortisol og adrenalin, og vi får kropslige symptomer som øget puls, bleghed, hjertebanken, åndenød, sveden, varme-/kulderystelser, muskelsitren og spændinger.

Da angst og frygt er nødvendigt i farlige situationer findes dette beredskab i større eller mindre grad hos alle mennesker og er en del af vores overlevelses-/forsvarsmekanisme, der prøver at beskytte os mod situationer som er eller virker faretruende. Det kan også være situationer, hvor vi frygter at opleve nederlag. 

 

Amygdala gemmer på oplevelser som du tidligere har forbundet med meget ubehagelige/ farefulde og vil derfor være på vagt overfor lignende situationer og give dig besked via fysiske symptomer. 

Dit hukommelses center, hippocampus, byder normalt også ind med tidligere erfaringer, og prøver at berolige dig og koble fornuften på, så du får overblik over situationen. 

Men når vi kæmper med angst fungerer det filter i Amygdala, der kobler fornuften til ikke optimalt.

 

Vi får måske lært nogle uhensigtsmæssige strategier som begrænser os i hverdagen, hvor vi prøver at undgå bestemte ting eller steder, vi tror der er årsagen til angsten. Det kan være svært når det er normale livssituationer som vi er nødt til at være i for at have en normal hverdag. Vi kan også opleve at blive fastlåste og ude af stand til at reagere, så vi ikke kan flygte fra situationen. 

 

Angst kan komme i et pludseligt anfald eller opleves som en konstant uro og frygt/angst for tidligere oplevede angstanfald. 

Men det vi ikke er bevidste om, er at angst starter i hjernen. Vores overbevisninger spiller os et puds og vores tanker har en stor magt.  Angst bliver ofte udløst ved længerevarende stress og/eller følelsen af mindreværd.

 

 

 

Angst kan opleves…

 

i forbindelse med mange spekulationer og bekymringer

 

i specielle situationer eller omstændigheder ofte med frygt for at dø

 

ved kropslige symptomer med frygt for alvorlig sygdom

 

som forsinket og langvarig reaktion på en belastende livshændelse eller situation af udsædvanlig truende art. 

 

ved frygt for edderkopper, slanger, knive, flyskræk, tordenvejr, lukkede rum mv

 

i sociale situationer med frygt for ikke at være god nok/slå til ( socialangst)

 

som overbekymring over at alting går galt

Gennem coaching 

Jeg kan hjælpe dig med at blive klogere på din angst, hvad den stammer fra og hvorfor den er opstået samt hvilket positive budskab der ligger her. 

Vi undersøger hvilke forestillinger og overbevisninger der ligger til grund for at amygdala har fået en fejl i sit “styresystem” - vi finder altså fejlen og herefter går vi ind og retter den.

 

Vi arbejder med ændringer af dine reaktions mønstrer, hvilke alternative handlemuligheder du har, når du kommer i lignende situationer og hvordan du kan holde fokus på det positive mål. 

Du bliver bevidst om dine indre ressourcer og hvordan du ser dig selv, så du igen har tillid til at kunne færdes ude i verden.   

Angst påvirkes af vores tanker..
Jeg kan hjælpe dig med at blive klogere på din angst, hvad den stammer fra og hvorfor den er opstået samt hvilket positive budskab der ligger her.  Vi undersøger hvilke forestillinger og overbevisninger der ligger til grund for at amygdala har fået en fejl i sit “styresystem” - vi finder altså fejlen og herefter går vi ind og retter den.  Vi arbejder med ændringer af dine reaktions mønstrer, hvilke alternative handle muligheder du har når du kommer i lignende situationer og hvordan du kan holde fokus på det positive mål.  Du bliver bevidst om dine indre ressourcer og hvordan du ser dig selv, så du igen har tillid til at kunne færdes ude i verden.   Kontakt sati-coaching.dk
Kontakt mig

Neuro Soulution  

Clarasvej 2

8700 Horsens

helle@sati-coaching.dk

Tel: 20 62 21 13

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
Find mig her

© 2016 SATI-Coaching.dk. Proudly created with Wix.com

Coaching horsens -livskvalitet -stress-angst-træthed-smerter-selvværd-ensomhed-sorg-eksamen